Bakken, koken of pocheren

Met pasen worden er altijd veel eieren gegeten, ook door onze klanten. De ene kookt, de ander maakt er roereieren van, bakken is ook in, een ei-salade of een gevuld eitje vinden ze ook lekker en een enkeling pocheerd zijn ei.

 

Om een ei te kunnen pocheren is één ei erg belangrijk, namelijk de versheid van het ei. Een ei dat ouder is dan 5 dagen kan niet gepocheerd worden, dus het ei moet net onder de kip vandaan komen. Laat deze eieren nou bij ons in de Ei-Automaat zitten.

 

Om een ei te kunnen pocheren ga je als volgt te werk:

1. Doe in een ruime pan een laagje water van ongeveer 5 centimeter

2. Breng het water aan de kook

3. Voeg wat azijn toe en draai het vuur zo laag dat het water net aan de kook blijft.

4. Breek een ei heel en vang het op in een kopje

5. Houd een lepel onder het water in de pan

6. Laat het ei op de lepel glijden en draai het dan rond.

7. Draai het ei steeds, zodat het eiwit gaat stollen

8. Laat het ei ongeveer 4 minuten koken

9. Haal het ei met een schuimspaan uit het water en laat deze even uitlekken

 

De dooier is nog zacht bij deze bereidingswijze en het eiwit is hard en gekookt. Eetsmakelijk.