Van de keukentafel naar een kantine

Wij willen gaan uitbreiden. Niet zozeer in kippen, maar in een ruimte om een kop koffie te kunnen drinken, een soort kantine/ontvangstruimte.

 

Het is een komen en gaan bij ons aan de keukentafel. Het is er gezellig en de koffie is altijd klaar, met dank aan de koffieautomaat. De afstand tussen de schuur en ons huis is ongeveer 120 meter. Velen hebben het pad naar ons huis al gelopen. Ook wij doen dit dagelijks met regelmaat. Al is het om de mail te bekijken, het antwoordapparaat te beluisteren, om te pauzeren, om te eten of even met de meiden een kopje thee te drinken als ze weer van school komen.  

 

Op ons plein staat een picknicktafel. Vele bezoekers hebben ook deze zomer daar weer op gezeten. Ons erf is vrij toegankelijk. Kijkend naar de scharrelende kippen, genietend van de zon of zittend onder het afdakje van de ei-automaat als het regent. Niet alleen wij genieten van de kippen, maar vele bezoekers ook.

 

Nu willen wij deze bezoekers graag ontvangen in onze kantine, die wij aan de schuur willen bouwen. Je moet dan niet denken aan een grote luxe ruimte, maar een eenvoudige ruimte met veel glas, met een picknicktafel waaraan een kopje koffie of een flesje appelsap kan worden gedronken. Een kantine voor onszelf om even een kop koffie te drinken voordat wij weer aan het werk gaan en waar bezoekers binnen kunnen lopen om even bij te tanken voordat ze weer te voet of per fiets verder gaan.

Ondertussen kunnen ze alles lezen over kippen, eieren en ons bedrijf.

 

Er is inmiddels een voorlopige tekening gemaakt en deze is verzonden naar de Gemeente Ommen om te kijken of onze plannen mogelijk zijn. Wij hopen op een positieve uitslag zodat wij binnenkort, genietend van de scharrelende kippen, in de serre kunnen zitten met een heerlijk kop koffie.