De leegstand is voorbij!

De periode van leegstand is weer voorbij. De kippen zijn gearriveerd en het eerste eitje is gevonden. Tijdens de leegstand kregen wij vele vragen. Als we ons niet verveelden omdat er geen kippen waren, hoe wij onze dag doorbrachten en of wij op vakantie gingen?

 

Ik zal verklappen wat we gedaan hebben. Terwijl iedereen denkt dat je rustig aan kunt doen is het voor ons een drukke periode. De stal moet schoon en niet een klein beetje schoon maar brandschoon. Daar zijn we, samen met de spuitploeg, dagen mee bezig en er vond groot onderhoud plaats, alles moest gesmeerd worden om te voorkomen dat er geen problemen ontstaan als de kippen weer in het hok zitten. Voorkomen kunnen we dat natuurlijk niet, maar we doen ons best. De stal is ontsmet en alle mestbanden zijn vervangen door nieuwe. Er zijn lampen vervangen en er is een extra wasbak geplaatst voor het wassen van onze handen.

 

We hebben de horeca bevoorraad, de ei-automaat gevuld en de diverse (kaas/boerderij)-winkels en de Jumbo supermarkt voorzien van eieren. De eieren kwamen van een collega, onze eierhandel bracht ze 2x in de week bij ons thuis.

 

Ook heeft onze website een nieuw uiterlijk gekregen, dit laten we niet doen, maar we doen dat zelf. Toegeven het koste enige moeite (en zeker ook tijd) maar we zijn blij met het eindresultaat. Als straks de nieuwe hennen naar buiten gaan, nieuwe foto’s maken en dan de site nog even bijwerken

 

De boekhouding is weer helemaal bij, het kantoor is opgeruimd en de aangiftes zijn de deur uit. De tuin is weer uit de winterslaap gehaald en de picknicktafels staan weer buiten voor het rustpunt seizoen. Dan hebben we nog geschilderd, de uitloop weer op orde gebracht en een medische ingreep ondergaan. Als laatste zijn we zijn een paar dagen naar Berlijn geweest. Even weg, even naar een andere omgeving.

Kortom, we hebben ons geen moment verveeld.

 

Groeten, Anneke