Iedere rondleiding is verrassend

Afgelopen weekend gaven wij een rondleiding op ons bedrijf. Dit keer bestond het gezelschap uit een familie, van jong tot oud. Johan heeft deze rondleiding verzorgd en ik hielp mee op de achtergrond. Wat het altijd goed doet, is Tokkie de Kip en Harry de Haan. Inmiddels weten wij het: de stoere jongens met veel bravoure willen hier niets van weten. Daarentegen staan de kleine meisjes in de rij om op de foto te gaan met Harry de Haan. Ook willen zij de kip en de haan vasthouden. Nu kunnen de jongens natuurlijk niet achterblijven en langzamerhand gaan zij ook de hanenkam van dichtbij bekijken.

 

Wij krijgen vele vragen van bezoekers:
- Zijn er ook kippen met een beperking?

- Wie was er eerder, de kip of het ei?

- Is de schil van het ei zacht of hard als het ei net gelegd is?

- Wat betekenen de cijfers op het ei?

Wij proberen op alle vragen een duidelijk en eerlijk antwoord te geven. 

 

Dit keer ging de interesse uit naar de anatomie van de kip.

Aan de hand van een doorsnede hebben wij het uitgelegd en als jij ook benieuwd bent, bekijk dan de afbeelding hieronder.