De Ei-code app

Producten in de supermarkt komen vanuit alle hoeken van de wereld: de parmaham komt uit Italië, sperziebonen komen vaak uit Kenia en de kiwi kan wel uit Nieuw Zeeland komen. Hoe weet jij waar iets vandaan komt?   

 

Ook gisteren kwamen onze klanten eieren uit de automaat halen, maar twee dames vielen op.

De medewerkster van de Boerderijwinkel Zwolle had hen geadviseerd om eens een kijkje te nemen op ons bedrijf om met eigen ogen te zien waar het ei vandaan komt. Wij hebben een prettig gesprek gehad en hopen dat zij een goede indruk van ons bedrijf hebben gekregen.

 

Maar sinds een paar dagen kan het ook anders. Er is iets nieuws op de markt gekomen.             

 

Stichting Ovoned, de erkende branche-organisatie voor eieren, heeft in samenwerking met het Duitse kwaliteitssysteem Kat een app gemaakt waar je de code die op het ei is geprint kan invoeren. Je kan precies zien welk ei je hebt gekocht, hoe de kippen worden gehouden en of de boerderij is gecertificeerd. Met deze app wil de pluimveesector transparantie bevorderen, want u wilt toch ook weten waar uw ei vandaan komt? 

 

 

De eicode app kan je trouwens gratis downloaden in de Google Play store of in de app-store van Apple.