Een eitje?

Wist u dit al? 

 De kleur van het ei
Kippen leggen verschillende kleuren eieren. Aan de oorlellen van de kip zie je vaak welke kleur eieren ze legt. Dit zijn niet de lelletjes onder aan haar snavel, maar zitten aan de zijkant van haar kop. Een oorlel is wit of rood. De stelregel is dat kippen met witte oorlellen meestal witte eieren leggen en kippen met rode oorlellen meestal bruine eieren. Als je bij ons in de wei kijkt zie je allemaal witte hennen lopen met witte oren. Je kan dus wel raden welke kleur eieren er in het doosje zitten, toch?

 

Een mooie dooier
De kleur van de eidooier wordt bepaald door het voer.  Bij ons krijgen de kippen zuiver plantaardig voer dat naast vele kwalitatieve hoogwaardige grondstoffen ook veel maïs en caroteen bevat.  Dit voer wordt door de voerfabrikant speciaal voor ons samengesteld en  dit proef je terug in ons Vechtdal Ei.